En recension av Miss Voon i Stockholm

Bor du i Stockholm eller är du i Stockholm på besök? Oavsett så måste du bara besöka den förstklassiga restaurangen Miss Voon. Men se till att boka bord i förväg, restaurangen är väldigt populär.

Mitt i Stockholm

Mitt i centrala Stockholm, närmare bestämt på Sturegatan 22, finner ni denna pärla till restaurang. Miss Voon är en asiatisk restaurang med skandinaviska influenser. Som drivs av mästerkockarna Melker Andersson och Jonas Svensson. Inredningen på restaurangen har samma tema och förenar asiatiskt med skandinaviskt på ett smakfullt sätt. Inredningen står Thomas Sandell för och den skapar en atmosfär som gjort för succé. Miss Voon ligger i anslutning till Elite Eden Park Hotel, men har även en restaurangfilial i Uppsala.

Menyn

På Miss Voon delas rätterna upp i så kallade halvportioner. Anledningen till det är att man ska få njuta av flera olika rätter och kanske dessutom dela på allt med sin dejt för kvällen. Det är en genialisk idé. Som restaurangbesökare vågar man då beställa något nytt, något som man kanske inte vet med sig att man gillar. Men hela upplevelsen hänger inte enbart på just den maträtten. Man vågar gå ifrån gamla mönster och testa nya saker – det är ett måste på Miss Voon! Vid första anblick kanske inte hälleflundra med sushi, azukiböna och tempura nori låter särskilt gott, men vad man misstar sig! Fisken bara smälter i munnen. Andra maträtter som bör beställas in är deras otroligt populära hummertacos. Hummer i tacos är en klockren kombo av asiatiskt och skandinaviskt så om du bara ska beställa en rätt för kvällen, välj denna. Du kommer inte att bli besviken.

Dyrt men vällagat

Restaurangen rekommenderar att man beställer in 3 till 4 rätter per person, vilket motsvarar förrätt och huvudrätt. Sen vill de flesta ha varsin efterrätt på det. Så cirka 5 rätter totalt per person är att föredra. Rätterna ligger på drygt 200 kronor styck, vilket egentligen är vår enda invändning mot restaurangen. Det är ganska saftiga priser. Men å andra sidan så får du avnjuta en förstklassig restaurangupplevelse och äta maträtter som du inte hade lagat själv i ditt egna kök. Rätterna hade gärna kunnat vara något mindre, så att man som gäst kan smaka ytterligare en rätt på menyn utan att gå därifrån alldeles för mätt. Men överlag; en helt fantastisk restaurang med genialiska kombinationer och spännande presentationer.