Hunger & Törst i Umeå – En recension

Umeå, som också kallas för Björkarnas stad, har ett rikt restaurangliv. Tätorten vid Umeälven i Västerbotten har blivit en matstad att räkna med.  En av de populäraste restaurangerna är Hunger & Törst som ligger på Vasagatan 1. Här är årstiderna i centrum och råvarorna samt menyn med dem förändras ständigt.

Växlande årstider – växlande menyer

En specialitet på restaurangen Hunger & Törst är att de ständigt uppdaterar sin meny. Så ofta som en gång i veckan byter de sina maträtter till några som ligger närmre årstidens råvaror. Allt för att kunna vara ha så bra råvaror som det går, men också för att vara så trogen naturen som möjligt. Varje vecka har de en femrätters- och en trerättersmeny. Femrättersmenyn kostar 695 kronor per person och trerättersmenyn ligger på 495 kronor. Kan tyckas något dyrt, men maten är så pass bra att det är värt det! Är du allergisk mot något eller äter vegetariskt så är personalen väldigt tillmötesgående och pålästa. Att menyn är så pass satt som den är kan för vissa gäster kännas lite underligt. Det går inte att välja vad som låter godast på menyn utan personalen har redan valt de allra godaste rätterna åt dig. Vågar man lita på att det är på det viset, då lovar vi att man inte blir besviken. Men Hunger & Törst är nog ingen restaurang man tar med sig kräsna barn till.

Drycken är minst lika viktig

Personalen på Hunger & Törst tycker att drycken är minst lika viktigt som maten och det genomsyrar dryckesvalen. I samband med att menyerna förändras, så uppdateras även dryckespaketen som du kan köpa till maten. Självklart presenterar de också alkoholfria alternativ. Sommeliern på Hunger & Törst är Mattia Filippo Del Re. På deras hemsida säger Mattia Filippo Del Re följande: ”Jag vill bidra med att vi ska höja viljan och våga prova mer när det kommer till dryck och mat och inte nöja sig med `safecards`.” och den tanken genomsyrar verkligen dryckesvalen på Hunger & Törst.

Atmosfären

Lokalen är mysig och mörk. Den ligger i källaren på ett hus vilket bidrar till en mysig atmosfär. På sommaren har de även en uteservering och en loungebar som har öppet från 15.00. Det gör att restaurangen även fungerar på sommaren vid fint väder, för då är man inte lika sugen på att sitta inomhus i en grotta till källare. Men under vintertid är lokalen verkligen spot on.