Malmös bästa restauranger

Malmö är staden som alla älskar. Den binder samman Sverige med Danmark och känns exotisk och internationell på ett spännande sätt. Här finns det också en mängd intressanta restauranger väl värda ett besök! Läs våra bästa restaurangtips och se till att boka bord på minst en av dem redan idag.

Lima 78

På Vallgatan 78 hittar vi den relativt nyöppnade restaurangen Lima 78. Restaurangen är en av Malmös få peruanska restauranger. Kockarna Engels Hurtado och Ruengyot Rengrad ligger bakom den genuina restaurangen och den har mottagits med stor entusiasm. Här kan du till exempel äta en Seco de Cordero á la Nortena för 205 kronor. Vad det är? Jo, en lammbensgryta med chili från norra Peru som serveras med vita bönor. Till förrätt kan du äta Anticucho de Pollo alltså kycklingspett marinerade i salsa anticuchero serverad med stora vita majskorn, potatis, gräddig gulchili-dip och sarza criolla. Smaklökarna blir bjudna på en minst sagt sprakande fest!

Sture

Om den gamla restaurangen Sture, som då hette Vendel af Sturehof, var något fisförnäm och exkluderande. Då är den nya Sture inkluderande och folkhemsinspirerad. Maten ska synas och det ska vara något finare husmanskost. Här bjuds du på lamm, havskräftor och anklever. Råvarorna är klassiska och hela djuret tas omhand. Miljön är romantisk och servicen fantastisk. Väl värt ett besök för både lunch och middag!

Bouchon

En fransk pärla till restaurang ett stenkast från Triangeln i Malmö. Restaurangen Bouchon är en mysig kvarterskrog bredvid stadshuset men det är inte ett matställe för den kräsmagade. Maten är fantastisk, men du bör inte bli illamående när du läser saker som kycklingleverpaté, grishuvud eller njurtapp på menyn. Rätterna är autentiska och ingenting för den som enbart tycker om franskinspirerad mat, utan här är det fransk mat. På riktigt.

Kin Long

Det finns kinarestauranger och så finns det kinarestauranger. Restaurangen Kin Long kallas bland malmöborna för ”kinamat på riktigt”. Inte bara maten är riktig kinamat utan hela atmosfären osar asiatiskt  paradis. En del av lokalen har vanliga stolar och bord, men vill man verkligen ta kulturen till sig finns det bord där stolarna istället är kuddar på golvet. För en mer genuin känsla! Här är maten är fantastisk för både dig som är köttätare och vegan. Klassiska rätter som pekingsoppa, gurksallad och vårrullar finns på menyn. Men den rätt Kin Long kanske är mest känd för är deras eftertraktade dumplings. Har du väl ätit kinamat på Kin Long. Ja, då kommer alla andra kinakrogar att blekna i jämförelse. Boka bord i tid för restaurangen är mycket populär!

Via Napoli

Ibland är man bara sugen på en riktigt god och rejäl pizza, eller hur? Så var går man då när man bor eller är på besök i Malmö? Jo, till pizzerian Via Napoli! År 2015 fick de utmärkelsen som Malmös bästa pizzeria. Vad är det då som gör denna pizzeria så märkvärdig? Framför allt så bakar de äkta neapolitansk pizza. Alla råvaror är äkta råvaror från Italien. Vetemjölet är från Napoli, tomaterna från Vesuvio och de använder endast äkta mozzarella. Det kan tyckas vara en självklarhet, men så är inte alltid fallet på andra pizzerior.