Restaurangerna du inte får missa i Göteborg

När du är på plats i staden som i folkmun oftast kallas för Sveriges framsida, alltså Göteborg, får du bara inte missa dessa matställen! Ät, njut och må gott!

The Barn

Gillar du amerikansk mat och särskilt när den är tillagad med närproducerade råvaror? Då får du bara inte missa restaurangen The Barn. Köttet maler de själva på plats och kvalitetstänket är stort. Men varför en lada? Allt började året 1934 då ladan i dess ursprungliga form restes utanför Vara. Där användes lada som en helt vanlig ladugård fram tills 2000-talet. År 2013 revs ladan och byggdes upp igen på Kyrkogatan i Göteborg! Du sitter alltså i en gammal lada mitt i staden och njuter av din amerikanskinspirerande hamburgare. Vårt tips är att du beställer hamburgaren ”Oxen” och njuter av din burgare med chilipicklad grön tomat, kålsallad, rödlök och ancho- och chipotlemayo. Smaklig spis!

Blackbird

På Blackbird kompromissar du inte med miljön. Här är maten helt vegansk! Du behöver inte känna att du går därifrån med en styckad gris eller ko på ditt samvete utan menyn är helt fri från kött, mjölk, ägg, honung eller andra animaliska produkter. Passar även utmärkt för den allergiska! I december 2015 slog Blackbird upp portarna och sedan dess har göteborgarna kunnat njuta av till exempel BBQ-glaserade tofuspjäll eller glasnudelsallad.

TOSO

TOSO är ett japanskt risvin som är gjort på läkande örter, vilket grundarna bakom restaurangen har inspirerats av. Är du i Göteborg och är sugen på en middag med japanska influenser borde du boka ett bord på omtyckta TOSO på Götaplatsen. På TOSO kommer rätterna till ditt bord så fort de är klara, vilket innebär att man delar på rätterna med sin dejt. En favorit från menyn är råbiff med picklad shitake eller krispiga korianderrötter med yuzusalt.

La Cuicina Italiana

Nu har vi gått igenom veganska, amerikanska och japanska restauranger, men vi får inte missa kanske det allra godaste köket – det italienska! Restaurangen La Cuicina Italiana ligger italienaren Pietro Fioriniello bakom och alla rätter är rakt igenom italienska. Menyn är säsongsanpassad och beroende av tillgången på råvaror. Modernt och nytänkande! Men självklart kan du alltid avnjuta en italiensk klassiker med pasta i olika former.

Korv United

En het trend som har seglat upp på matmarknaden de senaste åren är de kreddiga food trucksen. Nu vill alla inta sin lunch från en food truck och vad kan smaka bättre än en riktigt bra korv? Korvarna på Korv United innehåller 100 % svenskt kött från Taylors & Jones. Kön ringlar sig ofta lång kring lunchtid och priserna är kanske något högre än vad man tänker sig att en vanlig food truck har, men i gengäld får du en riktigt god korv med fantastiska tillbehör som coleslaw, chilipicklad rödlök, chipotle-majonnäs, hembakat bröd och som grädde på moset, hemmagjord senap. Enjoy!