Stockholms bästa Brunchställen

Du kommer i säng sent efter en lång arbetsvecka med lite afterwork på fredagskvällen. På lördagen tar du en riktigt lång och skön sovmorgon och missar frukosten. Men lugn, Stockholm kryllar av bra brunchställen och vi har gjort grovjobbet åt dig. Nu är det bara för dig att välja och vraka vilket ställe som kommer få dig som gäst!

Brunch på Grand Hotel

Vi börjar med den kanske lyxigaste brunchen i hela Stockholm; Grand Hotel. Hit går du om du har råd, för brunchmenyn är ganska dyr. Runt 500 kronor per person. Men du kommer att gå härifrån proppmätt, det lovar vi. Brunchen pågår från klockan 11.00 till 17.00 och hotellet ligger på Södra Blasieholmshamnen 8. Menyn kryllar av klassiker som eggs benedict, Kalix löjrom, frasvåfflor och croissanter.

Fåfängans brunchbuffé

Här äter du en riktigt bra brunchbuffé! Fåfängan ligger på adress Klockstapelsbacken 3. Allra enklast är det att gå dit från Slussen, det tar cirka 15 minuter. Brunchstället är KRAV-certifierat och buffén varierar beroende på årstid eftersom tillgången till råvaror är olika beroende på klimat. På buffén står soppa efter säsong, sill, varmrökt lax, diverse charkprodukter, nybakat bröd och pannkakor, för att inte glömma; ett fantastiskt dessertbord. Priset på denna brunchbuffé ligger på 325 kronor per person och vi lovar att buffén är mer än Instagram-vänlig.

Mister French

På lördagar och söndagar mellan klockan 11.30 och 16.00 är du välkommen till Mister French på Tullhus 2 i Gamla Stan i Stockholm. Där bjuds du då på en oförglömlig brunch. För 365 kronor får du tillgång till en helt fantastisk skaldjursbuffé. Är du inte skaldjursfrälst så bjuder de också på flera sallader och även grillat. Det finns minst sagt någonting för alla. Inte nog med att maten är himmelskt god, utsikten är dessutom någonting alldeles extra.

Siggesta Gård ute på Värmdö

En halvtimme från stan hittar du Siggesta Gård, ett riktigt smultronställe när det kommer till delikatesser. Restaurangen är en gammal upprustad ladugård och blir du så mätt att du behöver vila, boka då ett rum på herrgården eller hyr en hel flygel med kök och vedeldad badtunna. På helgerna anordnar Siggesta Gård brunch för 295 kronor per person. Riktigt prisvärt och dessutom äter barnen för endast 90 kronor. När maten är uppäten kan man passa på att se sig omkring på gården eller göra något av de aktiviteter som finns tillgängliga. På sommarsöndagar anordnas det bakluckeloppis och vissa helger är det ponnyridning. Det finns också flera fina vandringsleder där man kan få se både får och alpackor. Lekplats för barnen finns det också förstås. Så åk och ät brunch på Siggesta Gård och gör det till en heldagsutflykt när ni ändå är iväg!

Brunch på Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement


På Mosebacke Etablissement anordnar de lite speciella bruncher både på lördagar och på söndagar. På lördagar är det cocktailbrunch. En brunch inspirerad av Manhattan ackompanjerad av livemusik. Brunchen beskrivs som urban och drycken till är självklart klassiska cocktails som mimosas och bellinis. På söndagar är det istället jazzbrunch. En klassisk söndagsbrunch med live jazzmusik. Bruncherna här kostar 295 kronor per vuxen och något billigare för barn.